1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

FC Kalmar upp i ettan: ”En dröm”

FC Kalmar föll på målsnöret i kvalet. Nu flyttas laget ändå upp i Sveriges näst högsta serie.
– Det här har hela tiden varit vårt mål, säger FC Kalmars Zana Eliassi.
Futsallaget FC Kalmar blev bästa tvåa i division 2 och får nu ta en vakant plats i division 1.
Foto: Lasse Hansson

FC Kalmar satsade stenhårt på att nå futsalens division 1. Men att gå upp inom sporten är ett nålsöga som dessutom blivit mindre sedan antalet division 1-serier bantats. FC Kalmar tog sig fram till avgörandet, missade chansen men går nu ändå upp sedan en plats blivit vakant.

– Vi fick frågan i dag (torsdag), säger Zana Eliassi.

Och ni tackade ja utan att tveka?

– Direkt, det var inget snack om saken. Det var hemskt på sättet som vi åkte ut på. Det här har hela tiden varit vårt mål och nu är vi bara en serie under Sveriges högsta serie.

FC Kalmar kommer nu att hamna i en serie med bland annat Stockholms-, Norrköpings- och Linköpingslag. Kvaliteten lär skruvas upp rejält. Zana Eliassi säger att klubben sedan tidigare beslutat sig för att göra en större satsning inför kommande säsong med fler träningar i veckan.

– Vi ska försöka etablera oss division 1 först och främst men vi måste utvecklas på alla plan. Det sportsliga är enkelt men det administrativa är svårare. Det kommer att ställas större krav och vi måste hantera det.

– Det här är en dröm för oss. Det var svårt att smälta när vi inte gick upp. Nu känns det stort att få representera Kalmar i futsal i division 1.