Annons

Fond ska hjälpa ekonomiskt pressade friidrottare

Friidrott • Publicerad 28 april 2020
Hicham El Guerrouj tog OS-guld på 5|000 meter i Aten 2004. Nu har han tagit fram förslaget på en hjälpfond till friidrottare under coronakrisen.
Hicham El Guerrouj tog OS-guld på 5|000 meter i Aten 2004. Nu har han tagit fram förslaget på en hjälpfond till friidrottare under coronakrisen.Foto: MARK BAKER/AP/TT

Friidrottare som fått svårare att klara sig ekonomiskt nu när tävlingssäsongen är uppskjuten kan få hjälp från en fond.

Fonden har motsvarande 5 miljoner kronor att fördela och pengarna kommer från Internationella friidrottsförbundet (World Athletics) och friidrottsfonden IAF.

Annons

"I mina kontakter med friidrottare världen över vet jag att många har det svårt ekonomiskt eftersom det knappt funnits några tävlingar de senaste två månaderna. För de professionella idrottarna är prispengarna en del av deras inkomst", säger World Athletics ordförande Sebastian Coe i ett pressmeddelande.

Coe ska leda arbetsgruppen som ska hantera ansökningarna om ekonomiskt stöd tillsammans med bland andra den förre olympiske mästaren och världsrekordhållaren på 1 500 meter, Hicham El Guerrouj. Det var marockanen som kom med förslaget.

"Jag är väldigt glad att vi hittat ett sätt att hjälpa friidrottarna", säger El Guerrouj.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons