Första för Olström – andra raka för Berga

Måns Olström gör mål igen. Samtidigt som IFK Berga vann på nytt.
– Det här ger ytterligare självförtroende, säger 3–1–skytten.
Kalmar • Publicerad 12 maj 2018
Måns Olström stängde matchen för IFK Berga med sitt 3–1-mål med 20 minuter kvar.Foto: Henrik Eriksson

IFK Berga är ett vinnande lag på nytt. Berga följde upp förra helgens seger i Sölvesborg med en ny trea mot Asarum på IFK Kalmars allsvenska arena Gröndals IP.

– Det känns förstås jätteskönt att vinna igen. Det var inte alltid snyggt men samtidigt rättvist till slut, säger Måns Olström.

Bergaforwarden fick se Tom Stahre nicka in 1–0 på hörna via en bortaspelare. Asarum kvitterade på straff men bara två minuter senare gav högerbacken Niklas Rydasp hemmalaget ledningen på nytt på en retur.

Måns Olström stängde sedan matchen med 3–1 i minut 72. Målet var Olströms första den här säsongen.

– Jag har haft lite skadeproblem men börjar känna mig bättre och bättre. Skönt att få göra första målet nu. Det här ger ytterligare självförtroende.

Segern var andra raka efter att klubben sparkade tränaren Ola Petersson.

– Vi lägger inte upp bollen direkt på forwards nu vilket i och för sig är både på gott och ont. Vi spelar väl lite mer boll längs backen nu, vi får fortsätta bygga vidare på det här, nu har vi två raka och går givetvis för en ny trea nästa gång, säger Måns Olström.

Inhopparen Momodou Cham kom in sent och skadade sig direkt. Den första rapporten talade om en axel ur led.