Annons

"Idrotter kan starta utan myndigheters stöd"

Friidrott • Publicerad 16 maj 2020
Längdhopparen Tilde Johansson är en av alla friidrottare som inte vet när nästa stora tävling ska kunna bli av. Arkivbild.
Längdhopparen Tilde Johansson är en av alla friidrottare som inte vet när nästa stora tävling ska kunna bli av. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Internationella friidrottsförbundets ordförande Sebastian Coe tror att vissa sporter kommer att trotsa myndigheternas rekommendationer om coronakrisen drar ut på tiden.

– Vi måste vägledas av vad regeringar, WHO (Världshälsoorganisationen) och lokala myndigheter säger, men vi måste också ta egna beslut och göra rimliga kompromisser, säger Coe till den indiska tv-kanalen WION.

Annons

Han antyder att idrottsrörelsens tålamod till slut kommer att tryta.

– Det kan komma en tid när en idrott bestämmer sig för att vara redo för att anordna tävlingar även om det inte nödvändigtvis görs med myndigheternas godkännande, säger Sebastian Coe.

Friidrotten har precis som andra sporter drabbats hårt. OS i Tokyo 2020 har flyttats till nästa år och som en direkt följd har friidrotts-VM i USA 2021 skjutits till 2022. Årets EM har helt ställts in.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons