1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Klart: Han blir assisterande sportchef i IKO

Sporten har redan avslöjat namnet. Nu är det klart. Pelle Johansson från Vimmerby blir assisterande sportchef i IK Oskarshamn.
Nu är det klart vem Daniel Stolt, på bilden, får som sportchefskollega i IKO.
Foto: Roger Carlsson

Det var Sportens Christian Gustafsson som i ett blogginlägg under påsken avslöjade att det blir Pelle Johansson från Vimmerby som blir assisterande sportchef till Daniel Stolt.

Pelle Johansson har varit assisterande sportchef till Stolt i Vimmerby och var även tillförordnad sportchef i Vimmerby när Stolt sade upp sig. Till vardags har han jobbat som arbetsledare på Åbro i Vimmerby.

Enligt ett pressmeddelande blir Johanssons roll följande:

”Han ska dels stötta Daniel Stolt i arbetet att bygga ett slagkraftigt SHL-lag, men främst jobba med utvecklingen av föreningens junior- och ungdomsverksamhet”.

– Vi fastnade tidigt för Pelles genuina hockeybakgrund och hans trygga ledarskap. Tillsammans med Pelle ska vi skapa struktur och förutsättningar för en framgångsrik junior- och ungdomsverksamhet, säger IKO:s klubbchef Martin Åkerberg.

Kontraktet med Johansson är skrivet över tre år.

– Vi har en enormt spännande resa framför oss och jag ser väldigt mycket fram emot den här utmaningen. Jag brinner väldigt mycket för juniorer och ungdomar och därför ska det bli extra kul att få jobba med utvecklingen av våra framtida a-lagsspelare, säger Pelle Johansson.