Annons

KLART: Vi sänder Trettondagscupen

Trettondagscupen avgörs för 35:e gången.
För tredje året i rad är det klart att Sporten sänder turneringen.
Oskarshamn • Publicerad 4 januari 2019
Högsby har vunnit Trettondagscupen de två senaste åren – kan de försvara titeln i år?
Högsby har vunnit Trettondagscupen de två senaste åren – kan de försvara titeln i år?

Trettondagscupen är en stark tradition i lokalfotbollen. 1985 spelades den första upplagan och sedan dess har IFK Oskarshamns inomhusturnering lockat välfyllda läktare år efter år. Nu står det klart att Sporten sänder turneringen, precis som de två senaste åren.

– Vi har direktsänt cupen de senaste åren och via våra sändningar har vi märkt av det stora intresset. Många tittar både direkt och i efterhand, säger Sportens Christian Gustafsson.

Annons

Det numera ihopspelta kommentatorsparet med Christian Gustafsson och Oskarshamns AIK:s mittbacksklippa Eric Persson guidar er igenom matcherna hela dagen, precis som de gjort de två senaste upplagorna.

– Jag har följt Trettondagscupen i princip sedan starten. Först som maskot till Bråbo IK där pappa spelade, sedan som spelare själv och sedan början av 2000-talet genom jobbet. Det är en av årets roligaste jobbdagar, där hela fotbollsmellanlänet samlas i sporthallen för att mäta krafterna. Ofta inför fullsatta läktare. Det är härligt att traditionen med Trettondagscupen lever vidare och det är något vi alla ska vara rädda om, säger Christian Gustafsson.

Oskarshamns AIK har flest segrar i turneringen, elva stycken, men det är Högsby IK som vunnit de två senaste åren. Vilka som är vassast på parkettgolvet i år får vi se på söndag.

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons