Annons

Krisåtgärder ska rädda svenska basketklubbar

Basket • Publicerad 28 april 2020
Flera svenska basketklubbar har det tufft. Arkivbild.
Flera svenska basketklubbar har det tufft. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Svenska basketbollförbundet inför flera tillfälliga lättnader i tävlingsbestämmelserna för nästa säsongs seriespel. Tanken är att det ska hjälpa föreningarnas ekonomiska situation i coronakrisens spår.

En av de stora kostnadsposterna som tas bort är matchkommissarierna, som håller koll på sekretariatet och domarna. Flera avgifter kring licenser och övergångar tas också bort och på bortamatcher räcker det om lagen har med sig minst åtta spelare i truppen, jämfört med tio tidigare.

Annons

"Det är inget snack om att det är ett extremt tufft läge hos många just nu", säger förbundets tävlingsansvarige Olle Lundén i ett pressmeddelande.

Elitlicensen införs också ett år senare än planerat, det vill säga säsongen 2022–23. Sedan tidigare var det klart att svenska cupen ställs in nästa säsong.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons