Annons

Löpare anmäler Göteborgsvarvet

Friidrott • Publicerad 14 maj 2020
Löpare vill ha pengarna tillbaka från Göteborgsvarvet. Arkivbild.
Löpare vill ha pengarna tillbaka från Göteborgsvarvet. Arkivbild.Foto: Henrik Brunnsgård/TT

Ge oss pengarna tillbaka. Det är kravet i de 13 anmälningar mot Göteborgsvarvet som har gjorts till allmänna reklamationsnämnden (ARN).

"Jag har inte möjlighet att rakt av skänka 595 kronor", skriver en av anmälarna enligt Göteborgs-Posten.

Annons

Göteborgsvarvet ställde in årets lopp och erbjöd anmälda deltagare två alternativ: Antingen efterskänka avgiften till Göteborgs friidrottsförbund eller flytta anmälan till nästa års lopp.

"Solklart att man skall ha rätt att få sina pengar tillbaka. Alternativet, att organisationen behåller alla biljettpengar utan någon motprestation ter sig befängt", skriver en annan anmälare.

GP skriver att ARN har fått ta emot en mängd anmälningar mot olika motionslopp och evenemang som har ställts in. Göteborgsvarvet menar i sitt svar till ARN att man enligt avtalsvillkoren har rätt att ställa in loppet med anledning av omständigheter utanför arrangörens kontroll.

Den populära halvmaran i Göteborg skulle ha avgjorts på lördag, men ställdes in efter att regeringen förbjöd folksamlingar över 50 personer för att bromsa spridningen av coronaviruset.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons