Annons

LPGA-touren siktar på omstart i juli

Golf • Publicerad 29 april 2020
Svenska LPGA-tourspelaren Madelene Sagström. Arkivbild.
Svenska LPGA-tourspelaren Madelene Sagström. Arkivbild.Foto: Göran Söderqvist/TT

Kan tävlandet på den amerikanska LPGA-touren i golf komma i gång igen i mitten av juli? Det är i alla fall tourens förhoppning.

Enligt det nya coronaanpassade schemat för säsongen ska spelet återupptas i Michigan, 15–18 juli. Säsongsfinalen i Naples, Florida, där svenskor som Madelene Sagström och Anna Nordqvist hoppas vara med, har samtidigt flyttats fram till 17–20 december.

Annons

– Juli känns långt bort och vi är definitivt medvetna om att en återstart av säsongen i Michigan, Ohio och New Jersey (de tre första tävlingarna) kräver en fortsatt förbättring av situationen i de staterna, säger LPGA-tourens chef Mike Whan.

Flera av tävlingarna i det komprimerade programmet kan erbjuda större prispengar än det var tänkt från början, delvis tack vare bidrag från sponsorer och arrangörer vars tävlingar har skjutits upp.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons