Annons

NBA planerar omstart på Disney World

NBA-basketen kan återstarta i slutet av juli – och planen då är att börja med matcher på ett och samma ställe.
Ligan bekräftar att man förhandlar med Walt Disney om en återstart på Disney World i Florida.
Basket • Publicerad 23 maj 2020
Orlandos James Ennis III i en match mot Memphis Grizzlies i mars. Nu är NBA:s plan att återstarta i slutet av juli med samtliga matcher på ett och samma ställe.
Orlandos James Ennis III i en match mot Memphis Grizzlies i mars. Nu är NBA:s plan att återstarta i slutet av juli med samtliga matcher på ett och samma ställe.Foto: Brandon Dill/AP/TT

Matcherna skulle avgöras i ESPN Wide World of Sports, ett komplex i Orlando med tre arenor och hotell. Det skulle innebära att spelarna slipper utsättas för någon exponering utifrån.

"Vår prioritet fortsätter att vara hälsan och säkerheten för alla involverade och vi jobbar med hälsoexperter och regeringsföreträdare med omfattande riktlinjer för att försäkra oss om att lämpliga medicinska regelverk och skydd tas i bruk", skriver den nordamerikanska basketligan i ett uttalande.

Annons

I mitten av mars, när fem veckor återstod av grundserien, blev NBA den första stora amerikanska proffsligan som stängde ned efter att en spelare testats positivt för covid-19.

NBA-slutspelet skulle ha börjat den 18 april och varit slut i mitten av juni.

Mer än hälften av NBA-lägen har öppnat sina träningsfaciliteter under maj månad i städer och delstater som gett klartecken.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons