Annons

Nytt personbästa av Nilsson på Nordenkampen: ”Skönt”

Filip Ingebrigtsen vann överlägset.
Men David Nilsson slog nytt personbästa.
– Skönt att ha marginalerna på min sida.
Baerum, Norge • Publicerad 11 februari 2019
David Nilsson slog nytt personbästa på Nordenkampen i Norge.
David Nilsson slog nytt personbästa på Nordenkampen i Norge.Foto: Jessica Gow/TT

David Nilsson visade att formen är på väg uppåt under helgens Nordenkampen i Baerum, Norge. Nilsson blev bäste svensk på 3 000 meter och slutade totalt trea i loppet.

Noterbart är att Nilsson slog sitt personliga – och klubbrekordet – vilket betyder att det nya rekordet lyder 8:08.33.

Annons

– Första kilometern var på 2.43 en svensk låg och drog, därefter lite avvaktande och ryckigt och jag gick ner något i tempo. Sen hade jag en bra sista kilometer, och det var jämnt mellan oss som slutade tvåa, trea och fyra, säger David Nilsson.

– Skönt att ha marginalerna på min sida. I dag är jag lite sliten, men mest på grund av resan som drog ut lite på tiden, inte på grund av loppet, fortsätter han.

Etta blev norska Filip Ingebrigtsen, som vann loppet storstilat, flera sekunder före konkurrenterna.

– Det var nästan ingen som brydde sig om honom. På 3 000 meter är han överlägsen, men jag hoppas kunna hänga på honom på tio kilometer, säger David Nilsson.

Vad blir nästa lopp?

– Jag ska springa inomhus-SM i Norrköping nästa helg. Jag har varit lite osäker på sträckan, men tror att det blir 1 500 meter. Det har jag inte sprungit på flera år men planen är att köra.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons