Annons

PGA-tourspelare tävlar igen i Arizona

Golf • Publicerad 13 maj 2020
Nate Lashley. Arkivbild.
Nate Lashley. Arkivbild.Foto: Carlos Osorio/AP/TT

Om en månad väntas PGA-touren vara i gång igen, men redan nu tävlar några av tourens spelare på lägre nivå. Nate Lashley – rankad 81:a i världen och vinnare på PGA-touren i fjol – toppar resultatlistan i Scottsdale Open efter att ha gått första rundan på 62 slag.

Bland övriga av startfältets 161 spelare märks Joel Dahmen och Kevin Streelman, båda rankade topp 100 i världen och precis som Lashley boende i trakten.

Annons

Staten Arizona har förhållandevis lätta restriktioner under coronapandemin, vilket möjliggör tävlingen där vinnaren får en prischeck på 20 000 dollar. Spelarna erbjöds varsin golfbil och en egen bunkerkratta att använda under rundan. Handsprit och hushållspapper delades också ut för att användas i samband med att spelarna tog ut flaggorna vid puttning, skriver golf.com.

PGA-tourens första tävling efter vårens avbrott är planerad till 11–14 juni i Fort Worth, Texas.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons