Annons

Klart med Vettels ersättare i Ferrari

Rockaderna fortsätter i formel 1-världens "silly season".
Nu är det klart att Carlos Sainz tar över efter Sebastian Vettel i Ferrari.
Bilsport • Publicerad 14 maj 2020
"Hej, här kommer jag". Carlos Sainz tar över efter Sebastian Vettel i Ferrari nästa säsong. Arkivbild.
"Hej, här kommer jag". Carlos Sainz tar över efter Sebastian Vettel i Ferrari nästa säsong. Arkivbild.Foto: Rick Rycroft/AP/TT

25-årige Carlos Sainz kommer närmast från McLaren och blir stallkamrat med Charles Leclerc i det klassiska italienska formel 1-stallet från och med nästa säsong.

Beskedet kommer bara några dagar efter att fyrfaldige världsmästaren Sebastian Vettel meddelat att han lämnar Ferrari eftersom han inte kommit överens om en fortsättning.

Annons

Spanjoren Sainz gör i år sin sjätte säsong i formel 1 och har som bäst nått en tredjeplats, i Brasilien i fjol, men han har imponerat på experterna med starka insatser i McLaren, som har haft en sämre bil än konkurrenterna.

"Med fem säsonger redan bakom sig har Carlos visat hur bra han är och att han har de rätta verktygen för att passa perfekt in i vår familj", säger Ferrarichefen Mattia Binotto i ett uttalande.

Sainz är son till tidigare rallyvärldsmästaren Carlos Sainz.

När Sainz lämnar McLaren tas hans plats i sin tur över av australiske stjärnan Daniel Ricciardo som lämnar Renault-stallet efter den här säsongen.

30-årige Ricciardo har tidigare vunnit sju GP-tävlingar för Red Bull. Nyheten presenterades kort före att det blev officiellt att Sainz lämnar McLaren.

Nyheterna om de olika övergångarna mellan formel 1-stallen till nästa år kommer innan det har körts ett enda varv av årets säsong. Coronapandemin ställde in premiären i Australien i mars och det första loppet är planerat till Österrike i juli.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons