Annons

Vansbro ställer in sommarens simning

Motionsklassikern Vansbrosimningen ställs in i sommar på grund av coronapandemin.
Det uppger arrangören på sin hemsida.
I stället uppmanas deltagarna att simma i sin egen favoritsjö.
Simning • Publicerad 29 april 2020
Vansbrosimningen ställs in i sommar. Arkivbild.
Vansbrosimningen ställs in i sommar. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Vansbrosimningens generalsekreterare Tomas Viker:

"Alla vi som arbetar hårt för att skapa magiska ögonblick i Vanån och Västerdalälven vill inget hellre än att välkomna deltagare och publik till Vansbro. Tanken på att inte få göra det i år är mycket ledsam."

Annons

Så här förklarar han beslutet:

"Även om ljuspunkterna blir fler och fler har vi fortfarande ingen aning om när restriktioner släpps. Det finns fortfarande en oro för liv och hälsa kvar i samhället som vi måste lyssna på och acceptera. Sjukvården är hårt belastad och kommer så vara inom överskådlig tid. Vi varken vill eller ska bidra till att lägga ytterligare tryck på dem".

Vad det gäller Vansbro Triathlon med SM på medeldistans samt Vansbro Swimrun är planen fortsatt att loppen ska genomföras på plats i Vansbro. Loppen kommer dock att flyttas fram till helgen 29–30 augusti.

"Vansbro Triathlons format är mycket mer begränsat och kräver inte alls samma säkerhetsapparat. Därför är det fortsatt vår förhoppning att vi ska kunna genomföra triathlontävlingarna i slutet av augusti", förklarar Tomas Viker.

I stället för att simma med alla andra i Vansbro satsar arrangören på en variant där enskilda deltagare, både anmälda och ännu ej anmälda, kan genomföra sin egen Vansbrosimning i sin favoritsjö.

Loppet gäller som ett officiellt Vansbrosimningslopp och ingår även i "En svensk klassiker".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons