Annons

Woods manar till lugn i USA-protester

Den amerikanska golfstjärnan Tiger Woods kallar dödsmisshandeln av George Floyd för både chockerande och tragisk, men manar demonstranterna till besinning.
Golf • Publicerad 2 juni 2020
Tiger Woods. Arkivbild.
Tiger Woods. Arkivbild.Foto: Denis Poroy/AP/TT

"Jag minns upploppen i LA och lärde mig att utbildning är den bästa vägen framåt", skriver Woods på Twitter och syftar på oroligheterna 1992 då fyra vita poliser misshandlade den svarte mannen Rodney King.

"Vi kan framföra våra åsikter utan att bränna våra egna bostadsområden", fortsätter Woods.

Annons

Hans uttalande kommer efter att flera idrottsstjärnor, däribland basketlegendaren Michael Jordan och tennisstjärnan Serena Williams, markerat mot rasism och visat sitt stöd för de protester som har blossat upp i USA. Detta sedan den svarte mannen George Floyd avled efter ett polisgripande där en polis kvävde honom med ett knä mot halsen, samtidigt som han bad för sitt liv.

"Mitt hjärta tillhör George Floyd, hans närmaste och alla vi som lider just nu", skriver Woods.

"Jag har alltid haft stor respekt för vårt rättsväsende. De tränar mycket på att förstå hur, när och var de ska bruka våld. Den här chockerande tragedin gick tydligt över den gränsen".

George Floyd dog den 25 maj och protesterna i USA tog fart sedan filmklipp som visar dödshändelsen började spridas.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons