Annons
Grönkålspesto med jordnötter
Vem har sagt att pesto måste bestå av basilika och pinjenötter? Byt ut basilikan mot grönkål så får du vinterns variant! Jordnötterna ger sälta och en rejäl smakskjuts. 4 portioner. Tidsåtgång: 15 min
Publicerad 25 januari 2019
Grönkålspesto:
50 g grönkål
Annons
1 msk pressad citronsaft
100 g parmesan
1 dl saltrostade jordnötter
0,5 dl olivolja
1 nypa flingsalt
Svartpeppar
Pasta till servering
Rensa grönkålen så att du får bort de tjocka stambitarna. Mixa grönkålen till finhackad konsistens i en mixer. Pressa ner citronsaft, riv ner parmesanost och tillsätt jordnötter och olivolja. Mixa till en slät pesto, smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta.
Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons