Annons

Grönkålspesto med jordnötter

Vem har sagt att pesto måste bestå av basilika och pinjenötter? Byt ut basilikan mot grönkål så får du vinterns variant! Jordnötterna ger sälta och en rejäl smakskjuts. 4 portioner. Tidsåtgång: 15 min
Publicerad 25 januari 2019
Testa vinterns variant av pesto till lunch. Använd grönkål istället för basilika.
Testa vinterns variant av pesto till lunch. Använd grönkål istället för basilika.Foto: Olof Elm

Grönkålspesto:

50 g grönkål

Annons

1 msk pressad citronsaft

100 g parmesan

1 dl saltrostade jordnötter

0,5 dl olivolja

1 nypa flingsalt

Svartpeppar

Pasta till servering

Rensa grönkålen så att du får bort de tjocka stambitarna. Mixa grönkålen till finhackad konsistens i en mixer. Pressa ner citronsaft, riv ner parmesanost och tillsätt jordnötter och olivolja. Mixa till en slät pesto, smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta.

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons