Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En man anhölls under natten efter en misshandel i Växjö och en person till sjukhus efter olycka på Öland. En kraftig brand utbröt i höghus i Järfälla och flera personer gripna i Berlin vid protester.
Publicerad 26 april 2020
Arkivbild
ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

Småland

En tonårspojke har avlidit efter en olycka med en A-traktor. Händelsen inträffade under natten till söndagen på väg 962 i höjd med Gillsättra på mellersta Öland.

En brand som startade vid en skåpbil i Nybro har spridit sig.

Annons

SOS Alarm fick larmet om bilbranden vid 00.05. Enligt larmet skulle en liten skåpbil brinna på Bangatan, vid Ica.

– Branden har spridit sig till ett närliggande skjul, säger Nina Janowicz på SOS Alarm.

Strax innan klockan 04 fick SOS Alarm in ett larm om en trafikolycka på E22.

Enligt SOS Alarm ska en singelolycka ha inträffat i Ljungbyholm på E22, i riktning mot Kalmar.

Eventuellt skadeläge och övriga uppgifter är oklara.

Enligt Sveriges Radios trafikredaktion kan det vara trångt att passera vid olycksplatsen.

Vid klockan 05 under söndagsmorgonen anhölls en man i Växjö. Polis hade kallats till en bostad i staden. Där greps en man i 30-årsåldern misstänkt för misshandel i nära relation.

Sverige

Det brinner i ett niovåningshus i Järfälla, strax norr om Stockholm. Larmet kom vid halv ett, natten mot söndag och omkring en tredjedel av taket står i lågor, enligt räddningstjänsten.

De boende höll vid 02.30 på att evakueras från flerfamiljshuset.

– Vi har många enheter på plats, runt tolv stycken, för att klara det här, säger Tommy Wållberg, ledningsbefäl vid räddningstjänsten.

Annons

Sammanlagt bekämpar ett 50-tal brandmän elden. Även polis och flera ambulanser är på plats. Det finns ingen spridningsrisk till andra hus, men branden kan spridas nedåt i huset. (TT)

En pojke under 15 år har fått stick- eller skärskador i samband med ett rånförsök på lördagskvällen, skriver polisen på sin hemsida. Överfallet skedde utomhus strax före klockan 22 i ett samhälle i Svedala kommun.

En annan pojke, som är mellan 15 och 18 år gammal, har gripits misstänkt för försök till rån.

Ambulanssjukvårdare undersökte den skadade pojken, som inte bedömdes behöva omedelbar sjukvård. (TT)

Världen

Tysk polis har gripit tiotals personer som demonstrerade i Berlin mot nedstängningen till följd av coronapandemin.

Omkring 1 000 personer deltog i demonstrationen i den tyska huvudstaden på lördagen, däribland personer långt ute på både vänster- och högerkanten.

Det är förbjudet med folksamlingar på fler än 20 personer i Berlin och polisen uppmanade deltagarna att skingras och spärrade av Rosa Luxemburg-torget där demonstranterna hade tänkt samlas. (TT)

Demonstranter samlades i israeliska Tel Aviv på lördagen för att protestera mot ett avtal mellan de politiska motståndarna Benjamin Netanyahu och Benny Gantz.

Netanyahu är misstänkt för korruptionsbrott och demonstranterna är ilskna över att han i och med uppgörelsen har lyckats klänga sig fast vid makten.

De omkring 2 000 demonstranterna bar munskydd och gjorde sitt bästa för att hålla avståndsreglerna till följd av coronapandemin. (TT)

Sebastian AhokasSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons