Annons

Över 15 000 coronadöda i Brasilien

Brasilien • Publicerad 17 maj 2020
Brasiliens president Jair Bolsonaro.
Brasiliens president Jair Bolsonaro.Foto: Eraldo Peres/AP/TT

Siffran över antalet dödsfall som kan kopplas till covid-19 i Brasilien klättrade på lördagen till över 15 000.

Under det senaste dygnet har över 800 nya dödsfall och nära 15 000 nya smittade rapporterats.

Annons

Över 230 000 personer har totalt bekräftats smittade i landet. Enligt vissa experter kan antalet drabbade vara så mycket som 15 gånger den officiella siffran då man menar att inte tillräckligt många tester genomförs.

Trots stigande antal smittade och avlidna kritiserade Bolsonaro i lördags de åtgärder som en del guvernörer har tagit till för att minska virusspridningen. Presidenten anser att restriktionerna orsakar oacceptabelt stor skada på ekonomin.

"Arbetslöshet, hunger och elände ligger i framtiden för dem som stödjer den totala isoleringes tyranni", skriver presidenten på Twitter.

Globalt kopplas nära 310 000 dödsfall till smittan enligt Johns Hopkins-universitetet. Värst drabbat är USA med nära 1,5 miljoner bekräftade fall och över nära 90 000 avlidna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons