Annons

Harrington kan tänka sig Ryder Cup utan fans

Golf • Publicerad 29 april 2020
Europas Ryder Cup-kapten Padraig Harrington. Arkivbild.
Europas Ryder Cup-kapten Padraig Harrington. Arkivbild.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Europas kapten Padraig Harrington öppnar för Ryder Cup utan publik i höst. Även om det skulle innebära att det klassiska golfmötet med USA då får en helt annan inramning än normalt.

– Alla vill att fansen ska vara där, men frågan är om idrotten behöver Ryder Cup och om Ryder Cup i så fall ska "ta en för laget", säger irländaren till The Times.

Annons

PGA-touren i USA planerar att återuppta tävlandet i mitten av juni, med åtminstone de fyra första tävlingarna utan publik på grund av coronaviruset. Om de planerna går i lås hoppas Harrington på ökade chanser till att Ryder Cup trots allt kan genomföras med publik i Wisconsin, 25–27 september.

– Jag antar att det inte finns en chans till vaccin (i september), så det handlar i så fall om hur mycket kontroll man har på det och hur behandlingsbart det är.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons