Annons

Simtalangens oro: muskelmassa som en 85-åring

Simning • Publicerad 29 april 2020
Victor Johansson under EM 2018. Arkivbild.
Victor Johansson under EM 2018. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Svenske simtalangen Victor Johansson går en kamp mot sin egen kropp, skriver Dagens Nyheter. 21-åringens testosteronvärde har rasat och läkarna utreder nu vad orsaken kan vara.

– När resultatet från blodprovet kom tillbaka visade det sig att mitt testosteronvärde i princip var i botten. För en kille i min ålder förstör det allt. Till exempel innebär det att jag har ungefär samma kapacitet att lägga på mig muskelmassa som en 85-åring, säger Johansson i en intervju med DN.

Annons

Los Angeles-bon Johansson, som slutade femma på 400 meter fritt i EM 2018, började känna att allt inte var som vanligt för flera månader sedan.

– Från mitten av december till mitten av januari gick jag ner fyra kilo utan att det fanns någon anledning. När det sedan tillkom en rad andra symtom – jag fick svårt att sova och jag slutade i princip svettas när jag tränade på gymmet – insåg jag att det var något som var riktigt fel, säger han.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons